PS WEB SOLUTION ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΡΕΕΕΕ!!!!!: ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΣΤΕ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΟΥΝΤΑ!!!ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΖΕΣΤΕ

Share This To YourBlog.biz

Με μία πρωτοφανή απόφαση, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Αττικής απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή, την ώρα που συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικά σωματεία, συνταξιούχοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προετοιμάζονται για την «υποδοχή» της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Αναλυτικά η απόφαση της Αστυνομίας:

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ''Ελ. Βενιζέλος'' έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Crash Test το απόγευμα της Δευτέρας

Την ώρα που κυβερνητικοί κύκλοι κρίνουν ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στη χώρα μας, σήμερα και αύριο, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Επικράτεια.

Η έναρξη του «τσουνάμι» διαδηλώσεων γίνεται σήμερα, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν για τις 18.00 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό και την Τρίτη με την άφιξη της Μέρκελ στις 12.00 το μεσημέρι. 

Από τις 15.00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων.


(Προετοιμασίες εξω από τη Βουλή)


Οι συγκεντρώσεις της Τρίτης

Στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.

Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.

Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Μέρκελ, τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, αφού στους δρόμους αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κάνουν συνεχείς περιπολίες και αν χρειαστεί και προληπτικές προσαγωγές.

Επίσης, θα επιστρατευτούν οι πέντε Αίαντες και οι σιδερένιοι φράκτες, ώστε να περιοριστούν οι διαδηλωτές. Παράλληλα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού.

Αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυρίως στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί η κα Μέρκελ, στη γερμανική πρεσβεία και σε άλλα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες όπου θα μετακινείται η καγκελάριος, καθώς και στους κάθετους δρόμους. 

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 17.30 στην Καμάρα, ενώ σε συγκέντρωση στις 18.30 στο άγαλμα Βενιζέλου καλούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 18.00, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο ολοκληρώνεται με συναυλία καλλιτεχνών όπως: Το κάλεσμα της φύσης (Κ. Μουδάτσος, Μ. Ξυδάκης κ.ά.), οι ΠΕΤΡΙΤΕΣ (Βασίλης Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Βαγγέλης Σκουλάς, Γ. Λουκάκης, Κ. Καλέργης, Ν. Ξυλούρης–Γκρας), ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Σήφης Γαρεφαλλάκης κ.ά..

Επίσης, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 18.00, στην πλ. Ελευθερίας.

Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στον Βόλο

Συγκέντρωση στον Βόλο, με αφορμή την έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, διοργανώνει την Τρίτη το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, συμβολικό αποκλεισμό του γερμανικού προξενείου στον Βόλο, στη συμβολή της οδού Κωνσταντά με Αγ. Νικολάου, διοργανώνει αύριο, στις 18.00 το απόγευμα, η νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχεται τη Μέρκελ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στη συγκέντρωση που οργανώνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία, την ημέρα που έρχεται στη χώρα μας η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».

Πάτρα: Ετοιμάζουν... θερμή υποδοχή στη Μέρκελ


Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη στην πλατεία Γεωργίου και καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν. Σε ανακοίνωση- πρόσκληση, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, στις 19.00.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR

Με μία πρωτοφανή απόφαση, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής της Αττικής απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή, την ώρα που συνδικάτα, εργαζόμενοι, άνεργοι, πολιτικά σωματεία, συνταξιούχοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προετοιμάζονται για την «υποδοχή» της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Αναλυτικά η απόφαση της Αστυνομίας:

«Με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύεται για λογούς δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 09.00 ώρα της Τρίτης 09 Οκτωβρίου 2012 μέχρι και την 22.00 ώρα της ιδίας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Β. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ''Ελ. Βενιζέλος'' έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών».

Crash Test το απόγευμα της Δευτέρας

Την ώρα που κυβερνητικοί κύκλοι κρίνουν ως ιδιαίτερα θετική εξέλιξη την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στη χώρα μας, σήμερα και αύριο, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές διοργανώνουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Επικράτεια.

Η έναρξη του «τσουνάμι» διαδηλώσεων γίνεται σήμερα, με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων, που διοργανώνουν για τις 18.00 το απόγευμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό και την Τρίτη με την άφιξη της Μέρκελ στις 12.00 το μεσημέρι. 

Από τις 15.00 θα κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων.


(Προετοιμασίες εξω από τη Βουλή)


Οι συγκεντρώσεις της Τρίτης

Στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενάντια «στη συνεχιζόμενη αντεργατική, αντικοινωνική και υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας». Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.00, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν και οι λιμενεργάτες, οι οποίοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η προσυγκέντρωση της Ένωσης Λιμενεργατών θα γίνει στις 12.30 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά.

Επίσης, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετάσχει στα συλλαλητήρια, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι το πέρας του ωραρίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών Ε.Ε., κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 13.00 το μεσημέρι της Τρίτης στην Ομόνοια.

Έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να στείλει ένα ειρηνικό και αποφασιστικό μήνυμα εν όψει της επίσκεψης Μέρκελ. Σημείο συνάντησης των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων έχει οριστεί η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος, στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Με το σύνθημα «Μπλόκο στα μέτρα», η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, καλεί τους εργαζομένους και τον λαό σε μεγάλες κινητοποιήσεις εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Η κα Παπαρήγα χαρακτήρισε την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου ως στήριγμα στην κυβέρνηση για να εκφοβίσει και να φιμώσει τον λαό.

Τις ώρες των διαδηλώσεων πρόκειται να κλείσουν οι σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα σε Ευαγγελισμό, Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Μέρκελ, τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα θα είναι δρακόντεια, αφού στους δρόμους αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα κάνουν συνεχείς περιπολίες και αν χρειαστεί και προληπτικές προσαγωγές.

Επίσης, θα επιστρατευτούν οι πέντε Αίαντες και οι σιδερένιοι φράκτες, ώστε να περιοριστούν οι διαδηλωτές. Παράλληλα, θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού.

Αυστηρά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή κυρίως στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί η κα Μέρκελ, στη γερμανική πρεσβεία και σε άλλα κτήρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις.

Από την Τροχαία θα διακόπτεται η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες όπου θα μετακινείται η καγκελάριος, καθώς και στους κάθετους δρόμους. 

Συγκεντρώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Δευτέρας, 8 Οκτωβρίου, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα πρωτοβάθμια σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 17.30 στην Καμάρα, ενώ σε συγκέντρωση στις 18.30 στο άγαλμα Βενιζέλου καλούν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχουν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, στις 18.00, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας. Το συλλαλητήριο ολοκληρώνεται με συναυλία καλλιτεχνών όπως: Το κάλεσμα της φύσης (Κ. Μουδάτσος, Μ. Ξυδάκης κ.ά.), οι ΠΕΤΡΙΤΕΣ (Βασίλης Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Βαγγέλης Σκουλάς, Γ. Λουκάκης, Κ. Καλέργης, Ν. Ξυλούρης–Γκρας), ο Γιάννης Κασσωτάκης, ο Νίκος Λιανέρης, ο Γιώργος Βρέντζος, ο Μιχάλης Κακέπης και ο Σήφης Γαρεφαλλάκης κ.ά..

Επίσης, την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 18.00, στην πλ. Ελευθερίας.

Διαδήλωση του ΠΑΜΕ στον Βόλο

Συγκέντρωση στον Βόλο, με αφορμή την έλευση της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ, διοργανώνει την Τρίτη το ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, συμβολικό αποκλεισμό του γερμανικού προξενείου στον Βόλο, στη συμβολή της οδού Κωνσταντά με Αγ. Νικολάου, διοργανώνει αύριο, στις 18.00 το απόγευμα, η νομαρχιακή επιτροπή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας υποδέχεται τη Μέρκελ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας καλεί όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στη συγκέντρωση που οργανώνει την Τρίτη 9 Οκτωβρίου, στις 19.00, στην κεντρική πλατεία, την ημέρα που έρχεται στη χώρα μας η καγκελάριος της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».

Πάτρα: Ετοιμάζουν... θερμή υποδοχή στη Μέρκελ


Συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη στην πλατεία Γεωργίου και καλεί τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν. Σε ανακοίνωση- πρόσκληση, το ΠΑΜΕ αναφέρει: «ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα».

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, στις 19.00.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΠΗΓΗ:ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου